
Bent u op zoek naar borden, bestek, glazen, tafellinnen en porselein om uw tafel te dekken?
Bij RestOrent vindt u alles om uw tafel feestelijk te schikken volgens de regels van het etiquette.
Alles voor het tafeldekken te huur
RestOrent heeft alles te huur voor een feestelijk gedekte tafel:
- glazen voor wijn, frisdrank, bier of water
- bestek zowel groot als klein voor de verschillende gangen uit een menu. (messen, lepels, vorken in verschillende groottes)
- porselein zoals borden voor soep, hoofd- en voorgerecht, brood, koffietassen, melkkannetjes, suikerpotten
- linnen zoals katoenen servetten, tafellinnen en tafelrokken
- tafeldecoratie zoals bloemstukjes, kandelaars, kaarsen, windlichten, vuilbakjes en servettenhouders
TIP: Tafel dekken volgens de etiquette
U hebt een heerlijke menu voorbereid, een mooie menu, heerlijke dranken en uw vrienden uitgenodigd: alle ingrediënten voor een geslaagde avond. Maar hoe moet u nu de tafel dekken volgens de etiquette? Wij geven u alvast enkele tip voor een perfect gedekte tafel !
Bestek
Er zijn enkele gouden regels voor het juist schikken van de couverts op de tafel.
- Gebruik het grootste bord van de menu om te weten hoeveel plaats u moet laten tussen het bestek op de tafel. Ronde borden nemen vaak minder plaats in dan bijvoorbeeld rechthoekige, niets is zo lastig dan het serveren van de hoofdschotel wanneer er te weinig plaats is gelaten tussen de bestekken;
- Het bestek dat je het eerst moet gebruiken ligt aan de buitenkant, werk dus van buiten naar binnen;
- Lepels en messen liggen rechts, vorken links en dessertbestek bovenaan het bord;
- De snijkant van de messen moet naar het bord gericht zijn;
- De onderkant van de bestekken moeten op een lijn liggen.
Let er steeds op dat het bestek goed gepoetst en schoon is.
Bij RestOrent wordt het bestek machinaal gereinigd op zeer hoge temperaturen zodat alle resten verwijderd zijn. Het water wordt behandeld met osmose zodat er geen kalk aanwezig blijft. Het drogen gebeurd ook machinaal met onze speciale droogmachine voor bestek die druppels verwijderd. Het bestek wordt enkel aangeraakt met handschoenen.
Borden
- De borden moeten in het midden van de stoel staan, op twee vingers afstand van de tafelonderkant;
- Links boven het hoofdbord vinden we meestal een kleiner bordje voor het brood met een broodmesje.
Glazen
- Rechts bovenaan het bord vinden we de glazen;
- Van links naar rechts vinden we de glazen voor water, rode wijn glas en witte wijnglas.
- Rechts naast het bestek net onder de glazen vinden we de koffietas, die pas tijdens het dessert op de tafel geplaatst wordt.
- De glazen staan rechts bovenin. Op de afbeelding staan van links naar rechts glazen voor water, rode wijn en witte wijn. Rechts onderin staat het koffie- of theekopje, welke pas worden neergezet tijdens het dessert.
Servet
- De servet kan gewoon op het bord worden gelegd in een servetring;
- Er is ook een mogelijkheid om de servet te vouwen tot een waaier of een hoed. Via google vind je waarschijnlijk heel wat voorbeelden voor het vouwen van servetten.